Kategóriák

Kiemelt partnerünk

 

Selyemfestés

 Adja fel hirdetését ingyen!


 


 

Népszerű függönyfajták

Organza függönyök:

 A  fényáteresztő függönyök közül az egyik leggyakrabban használt. Könnyű, áttetsző, puha anyagból készült. Eredetileg selyemből gyártották, de ma már ez inkább luxusnak számít. Alapanya általában viszkóz vagy polieszter. Fényét tekintve a matt és a nagyon fényes között bármilyen változat előfordulhat. Lehet teljesen egyszínű, a tompától a nagyon élénk árnyalatokig és lehet hímzett, applikált és mart.  A sűrűn és kiemelkedően díszített modellek nagyon pompázatosak, különösebb kiegészítés nélkül is gyönyörűen mutatnak az ablakon.

Díszítésnek ebből kifolyólag szintén nagyon alkalmas.

Áttetszhetősége miatt bátran választhatunk sötét színeket, mert nem sokat vesz el a beáramló fényből. Nyugodtan megvehetjük az ablak szélességének 2-3 –szorosát is, ezzel csak még teljesebb hatást érünk el.

Szabásnál, varrásnál vegyük figyelembe, hogy könnyen csúszik, de ezen kívül kis varrási gyakorlattal is bátran vállalhatjuk a beszegését.

Mosásnál tanácsolt kímélő programot választanunk, gyenge centrifugálással, mert eléggé gyűrődős és ebből kifolyólag szinte minden esetbe vasalni kell, a keményebb típusúakat erősebben. Vasalásnál gyenge talphőmérséklet javasolt.
,,

 Voila függönyök:

 Az organzához képest sűrűbb szövésű, teltebb anyag. Fényét tekintve, mattnak mondható.

Főképpen polieszterből gyártják, de előfordulnak lennel és pamuttal kevert változatai is.

Ez az a függönyfajta, amely lakásunk bármely helyiségében megállja a helyét. Hiszen nagyon változatos, mind mintázatát, mind színeit tekintve.  Lehet, hímzett, . ,,  
   
applikált és nyomott mintázatu.  Közkedveltek a gyerekminták és a konyhai minták, melyeket a nyomott voilák között találunk meg.

Fényáteresztő képessége nem olyan jó, mint az organzának, ezért vigyázzunk a sötétebb színek választásánál, és az ablak szélességének 1,5-2-szeresét vásároljuk, világosabb színek esetében lehet több is, ez mindenképpen növeli függönyünk szépségét, teljességét.

Mosásnál itt is a gyengébb programokat válasszuk, mind hőfokban, mint a centrifugáláskor.

Sajnos ezt is vasalni kell.

  Jaquard függönyök:

 Elnevezése szövésének technológiájára vonatkozik, melynek köszönhetően különleges, bonyolult, és bármilyen nagyságú minták is díszíthetik, emlékeztet a horgolt függönyökre.

Nagy általánosságban fehér és tört fehér színben kapható. Újabban színes, fújt mintákkal is kapható. Folyamatosan megújul, ezért népszerűsége töretlen. Polieszterből gyártják.

Az ablak szélességének 1,5-2-szeresét vegyük, de a ritkábban szőtt változatoknál lehet több is, attól csak szebben mutat.

Könnyű a kezelhetősége, gyengéd centrifugálás után, vizesen felakasztva, hamar kilógja magát, nem igényel vasalást. 
,,

 Sable:

 A voilához hasonlóan sűrű szövésű, kevésbé áttetsző, változó vastagságú szálakból szőtt anyag. Színeiben nagyon széles skálán mozog. A természetes hatású függönyöket kedvelők között nagyon népszerű, hiszen egyszerűségében is nagyon szép. Szépségét még emeli, ha kicsit többet vásárolunk belőle, főleg a ritkább szövésűekből, az ablak szélességének 2-3-szorosát.Lehet sima sable  vagy jaquard szövött sable. Alapanyagát tekintve polieszter. 
,, 

Batiszt:

 Sűrű szövésű, igen finom pamut- vagy len fonalakból készült textília, amit a függöny gyártásban főképpen egy színben és hímzett díszítéssel gyártanak. Ma polieszterrel kevert változatai a legelterjettebbek. Legtöbbször a vitrage függönyök között találkozhatunk vele, mivel nem fedi az egész ablakot így nem zavar gyenge átlátszhatósága. Éppen ezért, ha egész ablakunkat díszítjük vele, 1,5-2-szeresét elég vásárolnunk.
Könnyen mosható, nem kell vasalni.Muszlin: 
Eredetileg pamut gyöngyfonalból szőtt anyag, Moszul városáról kapta. A sűrű szövésű, de áttetsző textil lágy esése miatt nem csupán elegáns blúzok, nyári ruhák, de a lakás öltözékének is kiváló alapanyaga lehet. Az eredendően fehérítetlen vagy fehér színű pamutot gyakran megfestik, díszíthetik nyomott motívumokkal, hímzéssel vagy akár szövéssel is, ezért szín- és mintaválasztéka nem ismer határt. Amennyiben anyaga nem tiszta pamut, nem igényel vasalást. Az ablak szélességének vehetjük nyugodtan a 2-3-szorosát, hiszen lágy esése miatt a több anyag sokkal jobban mutat.  

Spagetti függöny  :

A spagetti vagy más néven zsinórfüggöny, általában polieszter alapanyagból készül. Különleges megoldás lakásunk díszítésére. Térelválasztónak is tökéletesen megfelel. Kapható mindenféle színben, és vastagságban, olykor beleszövött minták is díszítik. Felrakása megegyezik a többi függönyével, de ráncolás nélkül is jól mutat. Nyugodtan méretre vághatjuk a kívánt magassághoz, nem bomlik.
Kis gyermek szobályába nem javasolt balesetveszély miatt. Mosáskor érdemes mosózsákot használni, hogy a szálak ne kevedjenek nagyon össze. Vasalni nem kell.folytatjuk...
                                                                                                                                                                                 


Bevásárlókosár

Termék ajánló


HírlevélWebáruház készítés és bérlés

0.15 mp
Szállítás

SSL biztonságos vásárlás     Webáruház bérlés